Kristen Trubadur

Kristen Trubadur
Gudstjänst i Hörnsjö

Tidens tecken!

Tidens tecken.

”Det skall bli stora jordbävningar...” Luk.21:11. Detta är ett av svaren som Jesu lärjungar får när de frågar Honom om tecken till Hans tillkommelse. Idag är detta en verklighet.

Ibland kan vi missa tidstecken, dels därför att vi stänger våra ögon för dem. Det finns de som helt enkelt inte vill bli påminda om att vi lever i den yttersta tiden och att Jesu andra tillkommelse står för dörren.
Andra slår ifrån sig de tecken som finns och menar att det bara är spekulationer. Inför fakta och statistik håller inte sådant tal, men inte heller statistik kommer väl att överbevisa den som inte vill tro…
Vi publicerar här nedan ett diagram från United States Geological Survey. Det visar på antalet stora jordbävningar från år 1900 fram till vår tid. De höga staplarna till höger visar på antalet stora jordbävningar under det senaste årtiondet, alltså en dramatisk ökning.
Till detta skall läggas att under andra halvan av 2009 har det varit osedvanligt tätt med stora jordbävningar. De som följer statistiken över detta är förvånade och ser att detta är något de inte varit med om tidigare. Så här säger seismologen Gary Gibson, en av de främsta på området: ”Jag har arbetat med det här i 30 år och jag har inte skådat det här förut”.
Diagrammet längst ner visar upp antalet jordbävningar som legat mellan 6 till 8 magnituder, alltså mycket stora jordbävningar. Vi lägger märke till att Jesus inte bara säger att jordbävningar skall öka, utan Han säger: ”stora jordbävningar”.
Statistiken talar sitt tydliga språk, likaså Jesu ord om stora jordbävningar som ett tecken på hans tillkommelse.

Inga kommentarer: