Kristen Trubadur

Kristen Trubadur
Gudstjänst i Hörnsjö

den goda Potatiskôrven

Potatiskorv

1½ kg malet fläskkött
½ kg malet späck
2 kg rå potatis
1 gul lök
salt
peppar
krokfjälster

Saltlake:
1 l vatten
2¼ dl salt
2 msk socker
½ tsk salpete
Så här gör du:
Koka upp saltlaken, skumma och kyl. Mal potatisen genom köttkvarn. Krama ur det malda och häll bort vätskan. Blanda det malda köttet och späcket. Tillsätt löken som hackas fint, peppar och salt. Stoppa krokfjälstret löst. Lägg korven i saltlake under natten. Ta upp korven, torka av den och koka den i ca 12-15 minuter med lagerblad, lök och hel kryddpeppar. Serveras med hemlagad potatismos gjort på äkta smör.  

Inga kommentarer: